Holdforklaringer

HOLDSALEN:

Børne Yoga (Fra 6-9 år)

Oplev glæde, styrke, fokus og større ro indeni til Børne yoga med sjov og leg.
Vi har fokus på balance, styrke og smidighed tilsat en masse fantasi, magi og positive ord.
Vi leger os igennem forskellige klassiske yogastillinger. Åndedrætes øvelser, gruppe/partner øvelser, kreative og rolige udtryksformer.
Til sidst afslutter vi med afspænding.
Vi lærer barnet at slappe af og give slip. Noget der for mange børn kan være svært. Barnet bliver nænsomt guidet til at slappe af i kroppen til musik og fantasi fortællinger.
Børne Yoga er utrolig alsidig og sprog, kognitive evner, sociale kompetencer og personligt værd trænes og styrkes i Børne yoga.

Børne Yoga instruktør Anja Hansen står for træningen.

Vi træner 6 gange inden sommerferien. Gratis prøvetime, derefter 250 kr. for resten af gangene inden sommer.

Holdtider:

Fredag d. 24/5 kl. 16.15-17.00

Fredag d. 31/5 kl. 16.15-17.00

Søndag d. 9/6 kl. 9.30-10.15

Fredag d. 14/6 kl. 16.15-17.00

Fredag d. 21/6 kl. 16.15-17.00

Fredag d. 28/6 kl. 16.15-17.00

Yoga SOFT

For dig der har brug for at trække vejret dybt og få pulsen ned. Ikke mindst hvis du praktiserer træning med høj intensitet og generelt stresser din krop fysisk og mentalt. Der arbejdes målrettet med smidighed og bevægelighed i ledende – og ikke så meget styrke.

Der lægges især vægt på siddende og liggende stillinger. Klassen er en god blanding af små flows og mere stille øjeblikke hvor der er god tid i den enkelte stilling.

FysioFlow®.

FysioFlow® er en træningsform, hvor der arbejdes med kroppens bindevæv/fascier med det formål at øge bevægeligheden og samtidig stimulere det parasympatiske (hvile) nervesystem og åndedræt.

Der startes med opvarmning med naturlige sving. Herefter arbejdes der med små bouncende bevægelser i aktive, bløde og dynamiske stræk for hele kroppen. Der arbejdes over så mange led og i så mange retninger som muligt. Fascien trænes og smidiggøres, således at du oplever færre smerter og større bevægefrihed. Timen sluttes af med en kort afspænding, hvor der arbejdes med åndedrættet, mental opmærksomhed og kroppens tilstand af ro.

Påvirkning af væv og nedsat bevægelighed kan være resultatet af inaktivitet, stress, stillesiddende arbejde og skader på væv som fx efter operation og strålebehandling.

Læs mere om FysioFlow® på www.fysioflow.dk

Mindful Yoga.

MINDFUL YOGA til dig, som ønsker at passe på dig. Er du i balance? – det hele starter hos dig selv.
Vi arbejder med at komme fra hoved og ned i kroppen og til en Mindful Yoga time forbinder vi åndedrættet med bevægelser, og ved hjælp af blide øvelser og lettere stræk/pres kommer vi stille og roligt fra hoved og ned i kroppen.
Undervejs bruger vi lidt længere tid i enkelte stillinger og derved kommer vi helt ind og arbejder med bindevævet i kroppen.
Afsluttes med en afspænding/meditation/visualisering.
Alle kan være med uanset erfaring med Yoga.

Fitness/Fitball

En time hvor vi arbejder med den store bold som det primære redskab, der vil blive arbejdet funktionelt, det vil sige aktivere flere muskelgrupper på samme tid og balancen vil udfordres. Balancen styres af musklerne, som styres af nervesystemet. Hvis nervesystemet ikke er holdt ordentlig ved lige, med de nødvendige kropslige udfordringer, så svækkes balancen og meget andet i kroppen. Der vil ikke være så meget  kredsløbs træning på denne type hold.

Bodypump® 

Effektiv styrketræning med bl.a. vægtstang og vægtskiver, hvor hele kroppen trænes og hvor, der er fokus på intensitet. Træningen er perfekt for både kvinder og mænd, som gerne vil træne hele kroppen igennem. Effektiviteten betyder, at du hurtigt mærker og ser resultaterne. Styrke og udholdenhed øges, musklerne tones og skelettet styrkes. Timen er et konceptprogram fra Les Mills og ændres ca. hver 3. måned.

 

Bodyflow®NYHED!!

Hvis du er til yoga og pilates, så er Bodyflow noget for dig.
Timen kombinerer øvelser fra Yoga, Pilates og Tai Chi.
Vi træner balancen og laver coretræning.
Holdet medvirker til at øge kropsbevidstheden, styrker krop og sind, reducerer stress og løsner op for spændinger.
Alle kan deltage på dette hold. Timen er et konceptprogram fra Les Mills og ændres ca. hver 3. måned.

Zumba

Zumba er inspireret af bl.a. salsa og samba kombineret med nye hotte dansetrin. Alt sammen til latinamerikanske rytmer. Zumba er for dig der vil have det sjovt, en masse motion og sved på panden til dejligt musik. Zumba er rigtig god kondition og koordinations træning.

Ryg & Mave

Holdet er målrettet alle der ønsker en god grundtræning som fundament for en stærk, stabil og balanceret funktionel holdning. Der vil være fokus på udholdenhed, styrke og stabilitet af primært mave, ryg og ben. Der vil også være elementer af balance- og smidighedsøvelser, da de understøtter en fleksibel og stærk krop. Tempoet vil være roligt, så der kan opnås god kvalitet i øvelserne og mulighed for at arbejde med sin kropsbevidsthed.

Senior Fitness

Senior Fitness er for dig der ønsker motion og fællesskab med andre medlemmer og seniorer.

Træningen foregår i vores store holdsal og vores kyndige instruktør Gretha Andersen vil guide og hjælpe dig igennem timen. Der er lagt vægt på styrketræning for hele kroppen. Vi bruger forskelligt udstyr,bl.a. måtter, håndvægte mv. En træning de fleste kan deltage på. Holdet er åben for alle medlemmer uanset om man er senior 🙂

Cross salen

Fitbox

Fitbox er motionsboksning hvor vi træner med boksehandsker. Vi slår på sandsække, plethandsker og puder. Vi slår ikke på hinanden :-) Der indgår også andre puls øvelser samt styrke øvelser.

Kræver lidt grundform, da vi giver den gas.

Cross BASIS 45 min. Let øvet.

Et Cross Fitness hold hvor du på egen krop kan prøve kræfter med denne fantastiske  træningsform. Vi starter med let opvarmning efterfuldt af dagens træning (WOD) Workout Of the Day. Her har instruktørerne frie tøjler til at lægge en træning som de vil.

Det kunne være cirkeltræning hvor man arbejder i fx 30 sek. med en øvelse også videre til næste øvelse i 30 sek.

Det kunne også være 20/10 hvor vi fx har 6 øvelser som vi skal igennem 7 gange. Hver øvelse trænes i 20 sek. efterfuldt af 10 sek. pause.

Cross MAX 60 min. Let Øvet/Øvet

Cross MAX henvender sid til dig som har prøvet Cross BASIS og gerne vil prøve kræfter med lidt svære øvelser og lidt hårde program. Der bliver lagt et niveau oven på, i forhold til Cross BASIS. Dog ikke mere end de fleste kan være med :-)

Cycling/Cross 

Cycling/Cross er en kombination af Cycling og Cross Fitness. Så et fantastisk hold hvor du både for trænet din kondition og styrke. Vi starter i Cycling salen hvor vi cykler 20 min. derefter hurtigt ind i Cross salen hvor vi træner styrketræning i 25 min.

Holdet rammer meget bredt, så både den erfarne træner og nybegynderen kan deltage. Også selvom du ikke har prøvet Cycling eller Cross Fitness før.

Holdet vare 45 min.

Cycling salen:

Cycling SOFT: 25 min.

Cycling BASE: 45 min.

Cycling ADVANCED: 60 min.

Cycling SUMMIT: 60 min.

Cycling TABATA: 20-25 min.